Angola Colobus
Angola Colobus ©www.snipview.com

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Colobus angolensis

Other Names

Angolan black-and-white colobus

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 50 to 70 cm

WEIGHT: 9 – 20 kg

TAIL: 75 cm

Habitat

Dense rainforests, lowlands, coastal mountains; altitude 2,415 m

Distribution

Congo Basin, Congo River, Ruwenzori, Burundi, southwestern Uganda, East Africa, Kenya, Tanzania, Angola

Diet

Leaves, fruits, seeds

Reproduction

Unknown

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Unknown

Behavior

Unknown

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleMandrill
Next articleMantled Guereza