Amur Falcon
Amur Falcon

Order Falconiformes

Family Falconidae

Genus Falco

Scientific Name

Falco amurensis

Other Names

Eastern red-footed falcon

Thumbnail Description

During migration they fly at a height of above 1,000 meters.

Size & Weight

WINGSPAN: 63–71 cm

Habitat

Open forests, grassland

Range

South-eastern Siberia, Northern China, India, Arabian Sea, Southern Africa

Diet

Termites, locusts, ants, beetles

Number of Eggs

3 – 4 eggs

Eggs Size

Unknown

Breeding Season

May to June

Incubation Period

Unknown

Nestling Period

Unknown

Nest

Unknown

Fledging Period

30 days

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Size

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Diurnal

Conservation Status

Least Concern