African Marsh Harrier
African Marsh Harrier ©voices.nationalgeographic.com

Order Accipitriformes

Family Accipitridae

Genus Circus

Scientific Name

Circus ranivorus

Thumbnail Description

It is usually silent but the male has a high-pitched calls

Habitat

Wetlands, grasslands, farmland

Range

Southern, central, eastern Africa, South Africa north to South Sudan, Nigeria, Okavango Delta (Botswana)

Diet

Small mammals (striped mouse)

Number of Eggs

2 – 4 eggs

Eggs Size

Unknown

Breeding Season

May–June

Incubation Period

Unknown

Nestling Period

Unknown

Nest

Unknown

Fledging Period

Unknown

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Size

Unknown

Sounds

pseeew-pseeew

Behavior

Diurnal

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleAfrican Hobby
Next articleAmur Falcon